Suur pidusöök

29.10.2013 – Luuka 14:15-24 – Suur pidusöök  (Kõneleb Ilkka Puhakka)

Kokkuvõte:

Ära kutsu neid, kes Sind kutsuvad, vaid kutsu neid, kes Sind ei saa kutsuda! Juudid õpetasid, et ihulike vigadega ja vaeseid inimesi ei saa kutsuda Messia pidusöögile (igavene elu taevas). Aga Jeesus kutsus just selliseid!

Põllu ostmise põhjus – viljakat maad on vähe ja ostuprotsess võib kesta aastaid. Õhtul kell 6, kui pidu algas, on väljas kottpime ja keegi ei saa minna maad vaatama EHK siis see põhjendus oli vale, mis ta ütles.

Härgade ostmise põhjus – tuli proovida, kuidas kaks härga koos töötavad ja ka seda ei saanud õhtul pimedas teha EHK siis see jutt oli vale.

Naise võtmise põhjus – ei abielluta äkitselt, vaid pikalt ette ja kõik kutsutakse pulma, ka see vanamees, kes pidu korraldas. Solvang seisneb selles, et mees hoiab naise poole, mis Lähis-Ida kultuuris ei ole “normaalne”.

Isand vihastas ja pööras selle armuks, öeldes: Meelita/ keelita siia need, keda seadus keelab siia tulemast, need kes ei ole pääste “kõlbulised” (neid ei sunnitud peole tulema, vaid just positiivselt meelitati). Selline on taevariik – päästetakse need, kes ise ei või ennast päästa.